top of page

Over ons

Welkom op de website van RG Center Eleganza! Wij zijn in 2013 gestart met een nieuwe vereniging in Utrecht die zich volledig richt op ritmische gymnastiek. Lees hieronder meer over onze vereniging en over de sport ritmische gymnastiek.

Over RG Center Eleganza

Wij zijn een ambitieuze vereniging met een groot hart voor de sport. Wij helpen onze gymnasten om het maximale uit zichzelf te halen en streven ernaar dat zij zich op alle vlakken ontwikkelen.

Wij zijn onze vereniging gestart met een duidelijke missie: de ritmische gymnastiek in Nederland naar een hoger plan tillen. We kunnen met trots zeggen dat dat ons de afgelopen jaren ook gelukt is. Onze gymnasten behoren sinds 2015 tot de top van Nederland en sinds dat jaar hebben we meerdere Nederlandse titels en medailles behaald op het hoogste niveau. 

 

Daarnaast hebben een aantal van onze gymnasten een FIG-status, hiermee mogen zij namens Nederland deelnemen aan officiële internationale wedstrijden.

 

Op onze website kunt u alle informatie vinden over de lessen die

wij aanbieden. 

88929515-a1ed-4243-b065-bbaf6e7502cd.JPG
IMG_1192.JPG

Over ritmische gymnastiek

Ritmische gymnastiek is een sierlijke en elegante sport voor meisjes vanaf 5 jaar. Deze sport kenmerkt zich door bewegen op muziek met verschillende materialen, namelijk touw, hoepel, bal, knots en lint. De jongste gymnasten (t/m 12 jaar) doen ook een oefening zonder materiaal.

 

In een oefening laten de gymnasten met een van de materialen mooie sprongen, evenwichten en pirouetten zien gecombineerd met dans en acrobatiek. Deze oefeningen worden uitgevoerd op wedstrijden van de KNGU. Ritmische gymnastiek doe je alleen of in een groep, afhankelijk van het niveau.

bottom of page